Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Oι λαοί αποδεικνύονται πιο ώριμοι και λιγότερο φοβισμένοι απ'ότι υπολόγιζαν και οι ίδιες οι ηγεσίες τους

 
" Parody sketch of a typical day at the EU 'Parliament'. The EUSSR Empire demands immediate payment from its conquered nations." -"Σατυρικό σκετσάκι για μια τυπική ημέρα στο ευρωκοινοβούλιο. Η ΕUSSR (από τo USSR) "Aυτοκρατορία" απαιτεί άμεση πληρωμή από τα κατακτημένα της έθνη"

και, για να σοβαρευτούμε, κάποιες επισημάνσεις και προβληματισμοί από παλιότερες αναρτήσεις μας:
  • "Eurogroup", ο όρος που στοιχειώνει τις ζωές εκατομμυρίων "ευρω-ραγιάδων". Πρόκειται για αυτό δηλαδή που:
    Δεν είναι εκλεγμένο θεσμικό όργανο.
    Δεν διατηρεί επίσημα πρακτικά των συνευρέσεων-συνεδριάσεων των μελών του.
    Δεν υπόκειται σε κανέναν-πώς τον λένε; α ναι! "δημοκρατικό έλεγχο".
    Εντούτοις αποφασίζει αυτά που αποφασίζει (εν μέσω πλήρους μυστικότητας) και φοράει μετά καπέλο στα κεφάλια των ευρω-κολίγων, υπογράφοντας διατάξεις και "νομοθετήματα" στα οποία ουδεμία σχεδόν ισχύ έχουν τα εθνικά-τοπικά κοινοβούλια. Και φυσικά μαθαίνουν, βιώνοντάς τα στο πετσί τους, εκ των υστέρων οι "euro-πολίτες" του "playground" μεγαλοτραπεζιτών και βαρώνων του χρήματος, πολυεθνικών κολοσσών, βιομηχάνων και μεγαλοεργοδοτών.

  •  Αν τα Ευρω-πέη think tanks, οι ποινές και τα ξεροκόμματα στα ολοένα πιο ασθενικά αποπαίδια σε αντίθεση με τα αναπτυγμένα και καλοταϊσμένα παιδιά. Τα κοστουμαρισμένα όρνια των Βρυξελών πάνω στις απισχνασμένες ματωμένες σάρκες των λαών και οι διευθυντάδες τραπεζικών παρασίτων. Οι αρλεκίνοι στο σουλούπι Βαν Ρομπέι, Γιούνκερ, Μπαρόζο και "η κυρά του σπιτιού" Μέρκελ που τους προσέλαβε να δώσουν παράσταση και με τα σκέρτσα και τις μπαρούφες τους να ξεγελούν την ανήλικη στην αντίληψη -όπως τη θεωρεί όλο το συνάφι τους- κοινή γνώμη. Και οι ουκρανοί ναζήδες που με τις επίσημες στολές του στρατού σφάζουν αθώους στο Ντόνετσκ και εδραιώνουν την "επανάσταση", ενώ τα Ευρωπέη κοιτούν αλλού και καταδικάζουν το ξανάνιωμα του φασισμού μέσα στα φέουδά τους.
    Αν αυτές οι λάμιες και οι καρικατούρες που, με την ανοχή και νομιμοποίηση των λαών, μετατράπηκαν σε ρήτορες της τιποτολογίας και μπουκαδόρους στη ζωή και τα σπίτια των ανθρώπων, που τους κακοποιούν και τους πετούν μετά στο δρόμο και μοιράζονται μεταξύ τους λάφυρα και κλοπιμαία. Αν αυτές και τόσες άλλες ομοούσιες είναι οι επιμέρους ψηφίδες που όλες μαζί συνθέτουν το μεγάλο ψηφιδωτό της "ολοκλήρωσης".

    Τότε πόση σταθερότητα και ασφάλεια αντέχεις ακόμα και πόσο  μεταρρυθμιστικό -όπως λέμε μετατραυματικό- στρες μπορείς ακόμα να διαχειριστείς, καημένε υπήκοε;

  •   Η Ενωμένη Ευρώπη μοιάζει να έχει κρίση ταυτότητας. Ίσως γιατί ποτέ δεν είχε ταυτότητα, λόγω της κρίσης των δημοκρατικών θεσμών που επέφερε η ένωσή της.
    Η Ενωμένη Ευρώπη απεχθάνεται τα δημοψηφίσματα των ευρωπαϊκών λαών (τα αυθεντικά και όχι τα σικέ, αυτά που φέρνουν ουσιαστικά σε δύσκολη θέση "αριστερές" κυβερνήσεις απέναντι στους πραγματικούς εντολοδότες τους, όταν οι λαοί αποδεικνύονται πιο ώριμοι και λιγότερο φοβισμένοι απ'ότι υπολόγιζαν και οι ίδιες οι ηγεσίες τους). Γιατί αποτελούν δείγμα έκφρασης αυτοδιάθεσης, έστω κι αν χρησιμοποιούνται μερικές φορές ως απειλή και μοχλός πίεσης από θιγμένους και αμερικανοθρεμμένους κανακάρηδές της-βλέπε ΓΑΠ φθινόπωρο του 2011.
    Αυτοδιάθεση! Η αποκηρυγμένη και συνάμα επικηρυγμένη έννοια μέσα στην ευρω-αγκαλιά της αυταρχικής γερμανίδας νταντάς. Η οποία τα κονόμησε με το νέο νόμισμα και την κατάρρευση των κουμπαράδων της νότιας ευρωπαϊκής γειτονιάς (και την μεταφορά των περιεχομένων τους στους δικούς της τραπεζικούς λογαριασμούς ή ελεγχόμενους κι από αυτήν). Με γενναία "χορηγία" της Διεθνούς των τοκογλύφων της και της συνέργειας των τοπικών προυχόντων-επιστατών της.
    Η Ενωμένη Ευρώπη προβληματίζεται. Η γερμανίδα κηδεμόνας της (που λογοδοτεί στα "υψηλά αφεντικά" της,  μιας υπερεθνικής και ψυχρόαιμης "Κόζα Νόστρα") "απογοητεύεται από την δύναμη ορισμένων ακροδεξιών και λαϊκιστικών κομμάτων στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο".
    Και η οικονομική δυσπραγία και ομηρία όλο και μεγαλύτερων μαζών, η αποδιοργάνωση και διάλυση των τοπικών κοινωνικών και παραγωγικών υποδομών, η ανέχεια, η εξαθλίωση, οι κατασχέσεις σπιτιών, η συμπιεσμένη οργή των ανθρώπων και η πόλωση στους ενωμένους αλληλέγγυους κόλπους της αποκτούν όλο και περισσότερη δύναμη.
    Η Ενωμένη Ευρώπη αρέσκεται να καταγγέλει κάθε τόσο την άνοδο του φασισμού. Δηλαδή η αχάριστη θα καταγγείλει και τους ίδιους τους πατέρες κι εμπνευστές της;
    Τη δική της κάθοδο κάνει πώς δεν την αντιλαμβάνεται. Και φυσικά ούτε τον φασισμό που η ίδια κυοφορεί, εκτρέφει, τροφοδοτεί, ενθαρρύνει και ξερνοβολάει σαν μήτρα Λερναίας Ύδρας. Ή φιδιού με δάκρυα κροκοδείλου.
    Όσο για τη δική μας απορία: αυτή είναι η Ενωμένη Ευρώπη που θέλουμε; 

antidras

Oι ανασφάλιστοι Έλληνες δεν έχουν κανένα δικαίωμα ζωής από την στιγμή που τα Μνημόνια και η σωτηρία των τραπεζών έγινε το πρώτο μέλημα των πολιτικών της χώρας.


Ξενοφώντας Ερμείδης
Στο παράλληλο σύμπαν με το όνομα πραγματική ζωή οι Έλληνες δίνουν αγώνα, όχι υπέρ του ποσοστού των κομμάτων, αλλά για την αξιοπρέπεια. Ενώ, λοιπόν, οι πολιτικοί λένε μεγάλα λόγια για την νέα ημέρα που θα ξημερώσει την 21η Σεπτεμβρίου, οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της χώρας ανεβαίνουν τον Γολγοθά της ανύπαρκτης κοινωνικής πολιτικής και συγκεκριμένα του πιο ευαίσθητου τομέα, αυτού της Υγείας.

Το Μνημόνιο 3 θα εκτελέσει Έλληνες
Στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας υπάρχει έλλειψη φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς με αποτέλεσμα οι ασθενείς ή οι συνοδοί αυτών να περιμένουν αδίκως στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στου Γκίζη να πάρουν το φάρμακο θεραπείας του καρκίνου. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα δημόσια νοσοκομεία να μην μπορούν να προβούν στην θεραπεία των ασθενών. Την εβδομάδα που πέρασε τα δημόσια νοσοκομεία ανέστειλαν τις προγραμματισμένες θεραπείες καρκινοπαθών αφού τρία σκευάσματα απαραίτητα για την διαδικασία είναι σε έλλειψη.
Ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει την κατάσταση ως ένας οργανισμός δημοσίου καρεκλοκενταυρισμού ανακοινώνοντας ότι η έλλειψη φαρμάκων οφείλεται στις παράλληλες εξαγωγές, κάτι που θεωρητικά θα έπρεπε να έχει "παγώσει" για να μπορούν οι Έλληνες ασθενείς να έχουν τουλάχιστον την ελπίδα ότι μπορούν να παλέψουν με τον καρκίνο μέσω θεραπειών που έχουν προπληρώσει μέσω των κρατήσεων των μισθών και συντάξεων υπέρ του κλάδου Υγείας. Η άλλη δικαιολογία του ΕΟΠΥΥ είναι ότι τα φάρμακα υπάρχουν στην κεντρική φαρμακαποθήκη του Ρέντη και ότι αργοπορούσε η ενημέρωση ζήτησης από τα νοσοκομεία και  από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στου Γκύζη.

Όμως η αιτία του προβλήματος δεν είναι ότι τα φάρμακα βρίσκονται σε αποθήκες και η διαδικασία μέσω δημοσιοϋπαλληλικής χαρτούρας καθυστερεί την παραλαβή των σκευασμάτων. Η αιτία είναι ότι η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη για το 2015 ορίστηκε από τους δανειστές και την προηγούμενη κυβέρνηση στα 2 δις ευρώ. Έρχονται όμως τα χειρότερα, αφού για το 2016 η ανάλογη δαπάνη θα πέσει αναγκαστικά- βάση των μνημονιακών μέτρων- στα 1,945 δις συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Και σαν να μην έφτανε η πτώση του ορίου της φαρμακευτικής δαπάνης, οι υπογραφές για το Μνημόνιο 3 επιβάλλουν ότι στα 1,945 δις  περιλαμβάνονται η φαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων, η δαπάνη για τα εμβόλια αλλά και τα παράγωγα αίματος (!). Αυτό σημαίνει ότι ο καθαρός προϋπολογισμός για την φαρμακευτική κάλυψη ασθενών (είτε ασφαλισμένων, είτε ανασφάλιστων) έχει πέσει κατακόρυφα και είναι άγνωστο πώς θα καλυφθεί η αγορά φαρμάκων με την ανοδική πορεία σοβαρών παθήσεων που χτυπούν την πόρτα των Ελλήνων, αφού το όριο των 1,945 δις θα αφορούν και στο έτος 2018. Εκτός αν έχουν βάλει σκοπό με την μείωση των τιμών στα γενόσημα να κάνουν επίσημα πειράματα στους Έλληνες για νέα σκευάσματα των φαρμακοβιομηχανιών και των επιχορηγούμενων από πολυεθνικές εργαστηρίων.

23% ΦΠΑ σε ακτινοθεραπείες και τοκετούς
Πέρα από όλα αυτά τα απάνθρωπα που επέβαλλαν οι δανειστές και συναίνεσαν οι αρχηγοί της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ στηρίζοντας την κυβέρνηση Τσίπρα να κλείσει την συμφωνία μέσω του επερχόμενου Μνημονίου, έβαλαν 23% ΦΠΑ στα νοσήλια των ιδιωτικών θεραπευτηρίων συμπεριλαμβάνοντας τις ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών αλλά και τους τοκετούς.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την μάχη που δίνουν με τον καρκίνο οι ασθενείς με άδειο πορτοφόλι, αλλά και με τα δημόσια νοσοκομεία να είναι σε παράλυση ζητούν μέσω ανακοίνωσης να εξαιρεθούν του 23% τουλάχιστον οι ακτινοθεραπείες και οι τοκετοί από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που προβλέπεται από το Μνημόνιο 3.
Ο ΙΣΑ ζητά να εξαιρεθούν οι ακτινοθεραπευτικές πράξεις από το 23%, καθώς σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν απαιτείται νοσηλεία για τη διενέργειά τους. Το "ελληνικό" κράτος όμως επιβάλλει τιμολογιακά την ακτινοθεραπεία με νοσηλεία για να μπορεί να εισπράττει αυθαίρετα από καρκινοπαθείς 23% από την ίδια τους την ζωή. 
"Ο ΙΣΑ εκφράζει την αγανάκτησή του, για την υπαγωγή των ιατρικών πράξεων που προϋποθέτουν νοσηλεία στα ιδιωτικά θεραπευτήρια στο 23%, κάτι που πλήττει ιδιαίτερα τις ευαίσθητες ομάδες των ασθενών όπως είναι οι καρκινοπαθείς. Ο ιδιωτικός τομέας της υγείας, σε πολλές περιπτώσεις, καλύπτει κενά του Δημόσιου τομέα υγείας και αποτελεί αναγκαστική επιλογή για τον ασθενή -όπως συμβαίνει με τις ακτινοθεραπείες, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής στα Δημόσια νοσοκομεία-", αναφέρει η ανακοίνωση.
Οι γιατροί των Αθηνών θεωρούν απαράδεκτο επίσης να υπάγεται ο τοκετός στο 23% την στιγμή που τα επίσημα στοιχεία του κράτους δείχνουν την ανοδική πορεία της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.
"Επιπρόσθετα η υπαγωγή των τοκετών στο 23% αποτελεί μια ακόμα δυσβάσταχτη και άδικη επιβάρυνση για τα ζευγάρια που αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια, τα οποία η πολιτεία οφείλει να στηρίζει, με δεδομένο μάλιστα το πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα", τονίζει ο ΙΣΑ.

Οι ανασφάλιστοι στα...τσαντίρια
Μεγαλύτερο όμως  Γολγοθά από αυτόν που ανεβαίνουν οι ασθενείς ασφαλισμένοι είναι αυτός των ανασφάλιστων. Όσο και να θέλουν να πείσουν οι κυβερνώντες της χώρας ότι είναι εκπρόσωποι όλων των Ελλήνων με μεγάλες ευαισθησίες,  τα νέα που έρχονται από τα κοινωνικά ιατρεία με την εθελοντική προσφορά γιατρών δείχνουν ότι οι ανασφάλιστοι Έλληνες δεν έχουν κανένα δικαίωμα ζωής από την στιγμή που τα Μνημόνια και η σωτηρία των τραπεζών έγινε το πρώτο μέλημα των πολιτικών της χώρας. 
Παράδειγμα τα 4 ιατρεία που θα λειτουργήσουν κατά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τους Γιατρούς του Κόσμου για προληπτικές εξετάσεις πολιτών με προτεραιότητα στους ανασφάλιστους. Είναι η 4η χρονιά που οι Γιατροί του Κόσμου στήνουν "πολεμικό" ιατρείο στην ΔΕΘ για να προσφέρουν υπηρεσίες την ώρα που διεξάγονται εκθέσεις προϊόντων και γίνονται προεκλογικές ομιλίες! Η ειρωνεία είναι ότι τον χώρο τον παραχωρεί η ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές της οποίας επί κυβέρνησης Τσίπρα πήραν  μπόνους 6 ευρώ την ημέρα για σάντουιτς και καφέ, την στιγμή που χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια.
Αν υλοποιηθεί και το σχέδιο Κουρουμπλή για χρηματική τιμωρία σε μελλοντικούς καρκινοπαθείς (που καθόλου τυχαία δεν το έθεσε στην κρίσιμη ώρα των συμφωνιών και απειλών για παράλληλα ποινικά μέτρα μη τήρησης των μνημονιακών υποχρεώσεων), τότε οι Έλληνες είτε ασφαλισμένοι, είτε ανασφάλιστοι, μόνο την τύχη θα έχουν ως όπλο στην μάχη για την ζωή. Από την στιγμή που το Μνημόνιο 3 από κείμενο εκατοντάδων σελίδων γίνει ελληνική πραγματικότητα, όποια κυβέρνηση το χειριστεί  θα εκτελεί τους Έλληνες που την επέλεξαν μέσω κάλπης ως εκπρόσωπό τους. 

stontoixo.

Η "μαμά" Μέρκελ θαρρεί πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Αισιόδοξη πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της εμφανίστηκε, κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή της στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η γερμανίδα καγκελάριος...

«Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και τις επικείμενες εκλογές.
«Έχουμε στο μεταξύ ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, ένα τρίτο πρόγραμμα. Έχουμε εκταμιεύσει την πρώτη δόση αυτού του προγράμματος. Θα υπάρξουν νέες εκλογές στην Ελλάδα και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» ανέφερε η κ. Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο Βερολίνο.

Θα ήθελε σίγουρα να πει: «άμα θέλει η Ελλάδα ας μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» και...
Δυστυχώς αυτές τις παρεμβάσεις στα ελληνικά δρώμενα δεν πρόκειται να τις αποφύγουμε ούτε για τα επόμενα 50 χρόνια.

Έχετε αντίρρηση;


επεξεργασμένη εικόνα takis Vorini/August-2015

tvorini

Aργός και βασανιστικός θάνατος...

Είναι αργός και βασανιστικός θάνατος ο ευτελισμός της αξιοπρέπειας και της περηφάνειας. 
Το να σε έχουν φέρει στη θέση να μη μπορείς να αγοράσεις ούτε τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή σου. 
Το να προφασίζεσαι μύριους όσους τρόπους για να αποφύγεις μία πρόσκληση φίλων σε διασκέδαση. 
Το να εκλιπαρείς την εφορία και τις τράπεζες, να σου κάνουν διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους σου. 
Το να κρύβεσαι από τον σπιτονοικοκύρη σου, επειδή δεν έχεις να πληρώσεις το νοίκι. Το να περπατάς άσκοπα στους δρόμους ολημερίς κι οληνυχτίς, για να ξεχνάς ότι είσαι άνεργος. 
Το να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου επικαλούμενος την ύπαρξη του Θεού και προσδοκώντας το μέγα θαύμα. 
Το να πεινάς και να παγώνεις από το κρύο κι να προσπαθείς να κρύψεις την απελπισία σου πίσω από ένα επίπλαστο και αμήχανο χαμόγελο. 
Το να αντιμετωπίζεις διαρκώς τα βλέμματα οίκτου των άλλων. 
Το να βλέπεις τα παιδιά σου μπροστά σε ερείπια ονείρων και να μη μπορείς να κάνεις το παραμικρό για την αναστήλωσή τους. 
Το να προσπαθείς να ξεχάσεις το χθες και τη χαμένη αξιοπρέπειά σου. 
Το να στριφογυρίζεις όλη τη νύχτα στο κρεβάτι σου, αποζητώντας την πρόσκαιρη λύτρωση στη νάρκη. 
Το να μη μπορείς να καταλάβεις που βρίσκουν οι άλλοι την ομορφιά σε ένα ηλιοβασίλεμα και σε μία ανατολή. 
Το να μη βγαίνουν πλέον λόγια από το στόμα σου, παρά μόνο αναστεναγμοί. 
Το να ξέρεις ότι πλέον είσαι καταδικασμένος σε θάνατο και απλώς περιμένεις να ανακοινωθεί η ημερομηνία της εκτέλεσης της ποινής σου.
Όλα αυτά είναι αργός και βασανιστικός θάνατος. 
Μα πιότερο πονάει το ότι γνωρίζεις ότι μπορείς και θέλεις να αντιδράσεις, αλλά δεν το κάνεις.


press-gr

Ποιοι πουσταράδες Μερκελιστές κυβερνούν την αποικία του 4ου Ράιχ; Ο πρόεδρος της ΕΡΤ ομολογεί: Με "πολιτική" εντολή δεν μεταδόθηκε η συνέντευξη της Ζωής!


H σημερινή Συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν μεταδόθηκε ολόκληρη από την ΕΡΤ. Για το θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της  Διονύσης Τσακνής ομολογώντας το εξής:

sibilla

Θα μείνω ξύπνιος.


Wake me up when September ends
Green Day
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ετούτο το καλοκαίρι της δυσαρέσκειας και της ζέστης φτάνει στο τέλος του. Μείναμε στην πόλη πιο πολύ απ” όσο αντέχουν τα νεύρα μας «κι οι ελπίδες μια απάτη μακρινή». Τα βράδια που πέφταμε ιδρωμένοι κι απογοητευμένοι στο κρεβάτι ψιθυρίζαμε κοιτώντας το ταβάνι: Ας ξυπνήσω όταν τελειώσει ο Αύγουστος.

Τώρα το λέμε και για τον Σεπτέμβρη.

Ο κόσμος γύρω μας απάνθρωπος και παράλογος, όπως συνηθίζει να είναι από καταβολής. Οι πρόσφυγες με τα παιδιά τους τρέχουν να ξεφύγουν, αλλά δεν έχουν πουθενά να πάνε. Η κυβέρνηση παραιτείται λίγες μέρες μετά το σφράγισμα του τρίτου μνημονίου κι οι Θεσμοί επικροτούν. Τόση δημοκρατία έχουμε να δούμε απ” το ’67.

Οι επερχόμενες εκλογές μοιάζουν πιο πολύ από ποτέ με τσίρκο τεράτων, μ” ένα καρναβάλι όπου μπορείς να δεις όλους τους ηλίθιους και τους γελοίους με μόνο ένα εισιτήριο.

~~
Περάστε, περάστε να δείτε:

Τον άνθρωπο με τα χίλια πρόσωπα και την ελαστική συνείδηση.

Τον μάγκα τον πολλά βαρύ, που φτιάχνει οδοντόβουρτσες με το μουστάκι του.

Την κυρία που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το δεξί της απ” το κεντρώο της.

Τον εποχιακό επαναστάτη που νομίζει ότι το ΟΧΙ είναι μεταμνημονιακό ταχυφαγείο εξουσίας.

Το παιδί για τα θελήματα που μπορεί να κολυμπάει στο ποτάμι χωρίς μπρατσάκια.

Τον μανιακό Χουντίνι που μπαινοβγαίνει στις φυλακές.

Τον κομμουνιστή που επέζησε απ” τα Γκούλαγκ και τις εκκαθαρίσεις χωρίς να χάσει την πίστη του στον Πατερούλη.

Και τους κλόουν μας: Τον άνθρωπο με τους φραπέδες, τον Κοβάλσκι δήμαρχο.

Όλοι μ” ένα εισιτήριο.

Περάστε.
~~
Και στην Αμερική επικρατέστερος υποψήφιος είναι ένα σκουπίδι β” διαλογής που κάνει τον Ρήγκαν να μοιάζει λογιότατος.

Στην «Ευρώπη των Λαών» σκληροπυρηνικοί νεοφιλελεύθεροι, που θα πουλούσαν και τη μάνα τους για λίγα (δις) ευρώ, αλωνίζουν.

Στην Κίνα έπεσε το χρηματιστήριο κι όλοι πανικοβλήθηκαν. Τόσο καιρό που οι Κινέζοι πέφτουν νεκροί στο τραπέζι εργασίας κανείς δεν φάνηκε να δακρύζει.
~~
Ένας κόσμος παράλογος που λειτουργεί με το αίμα των φτωχών και των μεταναστών, των προσφύγων, των λαθραίων ανθρώπων, των ανέργων, των άστεγων, των ανασφάλιστων και των γέρων που περιμένουν να νυχτώσει για να πάνε στις λαϊκές να ψαρέψουν σάπιες ντομάτες στο σεληνόφως.

Ένας κόσμος παράλογος όπου δοξάζονται οι απατεώνες και οι πόρνες, οι μαφιόζοι και οι οικονομικοί δολοφόνοι, οι διαπλεκόμενοι και τα τσιράκια τους.

Ένας κόσμος παράλογος, στοιβαγμένος σε τενεκεδουπόλεις, που δεν παράγει τίποτα άλλο από υπηρεσίες, σκουπίδια, μιζέρια κι έγκλημα.

Ένας κόσμος παράλογος, τυλιγμένος με τηλεοπτικές κορδέλες, όπου οι σταρ της μιας νύχτας, οι διάττοντες αστέρες, προβάλλονται ως η μόνη διέξοδος.

Ένας κόσμος παράλογος κι ηλίθιος, που τρέφεται απ” τις σάρκες του, λες κι ο πλανήτης αυτός είναι ένας από τους εκατό που έχει στη διάθεση του.
~~
Σ” αυτόν τον παράλογο κόσμο, τον παράλογο Αύγουστο, του παράλογου έτους 2015, κλείνεις τα μάτια κι εύχεσαι να ξυπνήσεις όταν τελειώσει ο παραλογισμός, Οκτώβρη, Δεκέμβρη, Μάη, κάποτε, σε δέκα-είκοσι-εκατό χρόνια.
Μετά αντιλαμβάνεσαι ότι τίποτα δεν τελειώνει όσο εσύ εύχεσαι να κοιμηθείς ή όσο εσύ κοιμάσαι.

Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό ακριβώς θέλουν από σένα οι πεφωτισμένοι δέσποτες: 
Να υπνοβατείς, να ζήσεις όλη σου τη ζωή κοιμισμένος και πειθήνιος, μόνος.

Να γεννήσεις παιδιά ίδια με σένα, κοιμισμένα κι ανεύθυνα, που θα συνεχίσουν να προσέρχονται στο τσίρκο των τεράτων ή να προσεύχονται σε αιμοσταγείς θεούς και οικονομικά δόγματα.

Να γεράσεις προσηλωμένος στον ύπνο σου, αδρανής κι ανόητος, εχθρός εκείνων που σου μοιάζουν κι όχι εκείνων που σε βιάζουν.

Και μετά να πεθάνεις, νωρίς, ανούσια κι ανέξοδα, για να μην επιβαρύνεις τον κρατικό προϋπολογισμό με έξοδα νοσηλείας.

Κι ως νεκρός δεν θ” αξίζεις τίποτα παραπάνω από ένα κομμάτι κρέας.

Ενθάδε κείται ένας υπνοβάτης.
~~
Κοιτάω για λίγο το ταβάνι, έπειτα κλείνω τα μάτια.  Όμως αντί για την επωδό ξύπνα-με-όταν-τελειώσει-ο, βγαίνει καθάριο και ατόφιο ένα δε-γαμιέστε, συνοδευόμενο από ένα δισύλλαβο γέλιο.

Δεν μπορώ να καταλάβω από πού ήρθε, αλλά ξέρω σίγουρα σε ποιους απευθύνεται: Δε γαμιέστε.

Σηκώνομαι, βάζω ένα ποτήρι κρασί με πάγο, και κάθομαι στο γραφείο μου, στο μπαλκόνι.

Το φεγγάρι κάνει βόλτες στον ουρανό κι η μουριά αντανακλά το φως του. Απ” το διπλανό διαμέρισμα ακούγεται ένα μωρό να φωνάζει ντέντα, ντέντα.

Στον δρόμο σεργιανάει ο ογδοντάχρονος κυρ-Βασίλης. Τον προσπερνάει ένας έφηβος που έχει πάρει το κορίτσι του καλικούτσα και γελάνε.

Από απέναντι ακούγεται η πιανίστα που κάνει εξάσκηση στο πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Τσαϊκόφσκι.

Ο αέρας μυρίζει φιδάκια, αλλά τα κουνούπια δεν πτοούνται. Κάποιος φταρνίζεται, ένα μηχανάκι μαρσάρει.

Δεν θα χαραμίσω ούτε ένα λεπτό μεμψιμοιρώντας και υπνοβατώντας. Η ζωή είναι δύσκολη, σπουδαίο νέο. Είναι, όμως, η πρώτη και η τελευταία φορά που θα ζήσουμε.

Θα μείνω ξύπνιος.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η εικόνα είναι από το γλυπτό του Tony Matelli, «Josh», 2010

10 τροφές που μας ξυπνάνε καλύτερα από τον καφέ!

Τι πιο ευχάριστο και προκλητικό από τη μυρωδιά του καφέ το πρωί και στη συνέχεια από τη γεύση του που μας ξυπνά και μαςπροσφέρει ενέργεια… Όλοι θα συμφωνήσουμε σε αυτό αφού ο πρωινός καφές δεν συγκρίνεται με τίποτα για να ανοίξουμε τα βλέφαρά μας. Κι όμως έρευνες αποδεικνύουν πως εκτός από τον αγαπημένο καφέ υπάρχουν κι άλλες τροφές που μας ξυπνάνε το πρωί με την ίδια ικανότητα…
perierga.gr - 10 τροφές που μας ξυπνάνε περισσότερο από τον καφέ!
1. Δημητριακά ολικής άλεσης. Αποτελούν πηγή ενέργειας λόγω των υδατανθράκων, φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β και σιδήρου που περιέχουν.
2. Εσπεριδοειδή. Περιέχουν βιταμίνη C που επίσης δίνει ενέργεια.
3. Γιαούρτι. Τα προβιοτικά που περιέχει δυναμώνουν το ανοσοποιητικό και αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειας.
4. Κάρι. Το πικάντικο μείγμα κουρκουμά, κανέλας, κύμινου και άλλων μπαχαρικών ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού χάρη στα αντιοξειδωτικά του.
5. Καρύδα. Τα έλαια της καρύδας αποτελούνται κυρίως από τριγλυκερίδια, που είναι ένα είδος λίπους που μετατρέπεται σε ενέργεια.
6. Φακές. Τα περισσότερα όσπρια σταθεροποιούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και προλαμβάνουν την μεσημεριανή υπνηλία.
7. Αυγά. Είναι πλούσια σε σίδηρο, πρωτεΐνες και χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και την παραγωγή ενέργειας.
8. Μαύρη σοκολάτα. Άριστη πηγή ενέργειας αρκεί το κακάο που περιέχει να είναι σε ποσοστό 70%.
9. Μπανάνα. Επιβραδύνει την πέψη και σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προσφέροντας έξτρα ενέργεια.
10. Σολομός. Τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχει χρησιμεύουν στην παραγωγή ενέργειας και στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
perierga.gr

Δήλωση – «βόμβα» Όλι Ρεν! Αποκαλύπτει την υποδούλωση της χώρας για τις επόμενες γενιές!

ellada


Βγείτε και πείτε την αλήθεια κύριοι της κυβέρνησης. Ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει. 


Τί απαντούν τώρα όσοι έλεγαν ότι πάνε να σώσουν τη χώρα και τελικά υποδούλωσαν και τις επόμενες γενιές; Τί είναι αυτό που λέει ο Όλι Ρεν; Δεν γνωρίζει ο ευρωπαίος επίτροπος πότε θα βγει η χώρα μας από το μνημόνιο;

Πρέπει να πληρώσουμε το 75% των δανείων μας για να βγούμε από την αυστηρή επιτήρηση στην οποία μπήκαμε και ΕΠΙΣΗΜΑ την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς. Γι’ αυτό φρόντισαν βεβαίως, τα ΜΜΕ της χώρας που φροντίζουν να ενημερώνουν τους πολίτες. Όταν πρόκειται για φόρους, μια χαρά τους απειλούν ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει. 

Θυμηθείτε τι γράφαμε στις 18 Οκτωβρίου: ΒΟΜΒΑ: Σε ενισχυμένη επιτήρηση η ελληνική οικονομία έως το 2040! Που πήγε η εθνική μας κυριαρχία;

Μην περιμένετε να μείνουμε στο 2040. Το σχέδιο για τη νέα μείωση του χρέους το επόμενο καλοκαίρι μιλά για νέα μετακύληση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων, που μπορεί να τραβήξει παραπάνω δεκαετίες. 

Γι’ αυτό τρέχουν τώρα να μας πείσουν ότι είναι έτοιμοι να έρθουν σε ρήξη με την τρόικα; Είναι γνωστό πλέον ότι έχουν συμφωνήσει σε όλα, αλλά πως θα μπορέσουν να περάσουν στον κόσμο τα νέα μέτρα, το νέο μνημόνιο και όλα αυτά που ετοιμάζουν το 2014; 

olympia

Φτιάξαμε ένα προτεκτοράτο, δεν βλέπω σ' αυτό κάτι κακό

 Τὴ δήλωση ατ το Σλοβάκου πρωθυπουργο Ρόμπερτ Φίτσο σσχση μ τς διαπραγματεύσεις μεταφέρει   κορυφαος Τσεχος διανοητς Βάτσλαβ Μπιελοχράντσκι σ ρθρο του στν "φημερίδα τν Συντακτν"(17.8.2015-Τίτλος: Ερώπη δν εναι λουκάνικο Φρανκφούρτης).,  ποος τονίζει: « λληνικ κυβέρνηση παραδόθηκε νευ ρων μπροστ στς «βάσταχτες πειλς» κα στβασανιστήριο το «δεολογικο πνιγμο - waterbording» πο τς πέβαλε Γερμανία. Κα σν ν μν φταναν λα ατά, κολούθησε κι  ξευτελισμός: ατς πο τόλμησε τ δημοψήφισμα πρεπε ν πιστρέψει στν θήνα σν ταπεινωμένο κα δαρμένο σκυλί».

ν  Φίτσο πιχαίρει (λλωστε κα  δική του χώρα εναι προτεκτοράτο),  Γερμανός διανοητς
Γιοργκεν Χάμπερμας καταδικάζει: « de facto ποβάθμιση νς κράτους-μέλους σ προτεκτοράτορχεται σ εθεία ντίθεση μ τς δημοκρατικς ρχς τς Ε.Ε». Ο Λούτσιο Καρατσιόλο, αρχισυντάκτης της σημαντικότερης ιταλικής μηνιαίας επιθεώρησης Limes, τιτλοφόρησε το σχετικό σχόλιό του «Μασκαρεμένο προτεκτοράτο».

«Μετ τν πιβολ τν ρων τν πιστωτν,  λλάδα ποτελε να γερμανικ προτεκτοράτο. Ο κλογς στην λλάδα δν χουν πι κανένα νόημα. Μπορον κάλλιστα ν κυρωθον γι μι δεκαετία κα Γερμανία μπορε ν ποστείλει στ χώρα τν δικό της ρμοστή…» Τν ποψη ατ τς οκονομολόγου Ιλόνα Σβιχλίκοβα μεταφέρει   Μπιελοχράντσκι, πίκαιρη νόψει τν κλογν πο ναμένεται νπροκρυχθον μετ τν παραίτηση τς Κυβέρνησης.

Στ
 ρθρο κφράζονται κα λλες νδιαφέρουσες προσεγγίσεις, πως τ κέρδη τς Γερμανίας π τν κρίση,  παξίωση τν χωρν το ερωπαϊκο Νότου μέσω το ερώ,  πολιτισικ διαφορ τοερωπαϊκο Νότου πο προτάσσει τν νθρωπι σ σχέση μ τν ψυχρ ρθολογισμ το Βορρ, κα πογοήτευσή του πο  λλάδα δν μπόρεσε ν ρθρώσει κα τώρα ΟΧΙ πως τ 1940.

Πηγή:  xristianiki.gr

Πότε πρόλαβε κι έδωσε δείγματα γραφής η κυβέρνηση Θάνου,ώστε να εκφράζει την ικανοποίηση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;


Τι μαγειρεύουν οι "φίλοι" μας;
Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνέχιση των βασικών χαρτοφυλακίων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Το βλέπουμε ως καλό σημάδι για την εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήσαμε», δήλωσε ο κ. Σχοινάς και προσέθεσε ότι η πλήρης και ευρεία στήριξη του προγράμματος, και η έγκαιρη υλοποίησή του είναι αναγκαία για την επιτυχία του.

Επίσης την ικανοποίηση του για την σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα εξέφρασε, σήμερα, ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές 


Αλλάζουν τα δεδομένα στην εκλογική μάχη...Η Ζωή δήλωσε ότι θα αγωνιστεί μαζί με την Λαϊκή Ενότητα


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού άσκησε δριμύα κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για το μνημόνιο που έφερε και τους κοινοβουλευτικούς του χαιρετισμούς, δήλωσε, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε, ότι ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, συμβάλλοντας να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα απέναντι στις μημονιακές πολιτικές!

Μάλιστα κάλεσε τον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη, να συμπράξουν στον αγώνα κατά των Μνημονίων!

Η δυναμική της συνεργασίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την Λαϊκή Ενότητα, εκτιμούμε ότι θα είναι τεράστια!

Πηγή: nemosantistasis

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ !!

Αλέξη,
Πριν λίγες μέρες διάβασα στο τοίχο ενός φίλου το εξής παραμύθι όπου μου άρεσε και λέω να το κρατήσω στην μνήμη μου για να το λέω στα εγγόνια μου :
– Και πώς ήταν το 2015, γιαγιά;
– Τότε ψηφίζαμε συνεχώς, κούκλα μου;
– Και τι...
αποφασίζατε;
– Δεν αποφασίζαμε, γιατί αποφάσιζαν άλλοι για μας.
– Και τότε γιατί ψηφίζατε;
– Για να αποφασίσουμε.
– Τι να αποφασίσετε, αφού δεν αποφασίζατε εσείς
– Ψηφίζαμε για να αποφασίσουμε ποιον θέλουμε να μην αποφασίζει.
– Κι αυτό λέγεται Δημοκρατία, γιαγιά ;
– Όχι αυτό είναι γενόσημο. Λέγεται “σε κάλπες να βρισκόμαστε”…
Τι λες δεν είναι πολύ επίκαιρο;
Σαν ένας καλός παραμυθάς που είσαι σίγουρα θα σου αρέσει.
Αλέξη,
Θέλω τόσα να πω αλλά ένα σφίξιμο στην κάρδια, εδώ και πολύ καιρό δεν μ’αφήνει ….
Μέρες γραφώ, σκίζω, πετώ, αγανακτώ, περπατώ σαν υπνωτισμένη, σαστισμένη, στα κρύα σοκάκια τις γειτονιάς που μένω, εδω στην μακρινή και σκοτεινή Αγγλία.
Νοιώθω σαστισμένη, υπνωτισμένη, παγωμένη.
Νομίζω ότι ζω ένα εφιάλτη, ότι θα ξυπνήσω και θα ΕΙΝΑΙ όλα ένα ΚΑΚΟ παραμύθι……
Δεν μπορεί;;; Δεν είναι αλήθεια….Ένα γιατί είναι σφηνωμένο μέσα μου από της 12 Ιουλίου
Να σε ρωτήσω μόνο ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Γιατί μας πρόδωσες και εσύ ;; Γιατί σκότωσες και την τελευταία ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ;;; ΓΙΑΤΙ κάνεις τώρα Εκλογές, ΓΙΑΤΙ δεν έφυγες ΤΟΤΕ την αποφράδα μέρα όπου οι αχυράνθρωποι ‘φίλοι μας’, μιά χούφτα αχυράνθρωποι, παλιάνθρωποι μέχρι το τελευταίο κύτταρο της ύπαρξής τους, που σου έβαλαν το πιστολι στον κρόταφο και σου είπαν (η αυτοκτονείς η σε γκρεμίζουμε ), ΓΙΑΤΙ δεν έφυγες ξανά και να έλθεις πίσω να πεις ανοικτά και ντόμπρα τις αλήθειες που ΟΛΟΙ γνωρίζουμε, σαν πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ που σέβεται τον λαό του; Γιατί;;
Όλοι ήμασταν διπλά σου. Γιατί μας πούλησες;;;;
Στις 5 του Ιουλίου όταν έφυγες από τον λάκκο των λεόντων και ζήτησες την στήριξη μας, με δημοψήφισμα το 62%του Ελληνικού λαού είπαμε ΌΧΙ!!!!! ΕΙΠΑΜΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ!!!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ!!!!! ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ !!!! Είπαμε ΌΧΙ!! στην εξαθλίωση και την λεηλασία της χώρα μας από τα κοράκια της Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. Ο Ελληνικός λαός στάθηκε στο ύψος του και είπε ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΌΧΙ παρά τις φοβέρες των ‘φίλων μας’ στην Ε.Ε.
Είπαμε ΌΧΙ παρά την οικονομική ασφυξία που μας επέβαλαν οι κατακτητές της χώρας, με το κλείσιμο των τραπεζών.
Είπαμε ΌΧΙ παρά τον βαρβαρισμό μας από τα Ελληνικά και διεθνή βόθρο κάναλα.
Είπαμε ΌΧΙ και να είσαι σίγουρος ότι ξέραμε τις συνέπειες. Ξέραμε πολύ καλά τι πράτταμε.
Κάνεις αγώνας για ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα .
«Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται». Αυτός ο λαός το ξέρει στο πετσί του εδω και χρόνια.

Αλέξη,
Το Γενάρη του 20015 ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ σου έδωσε εντολή να μας βγάλεις από την σκλαβιά και την ντροπή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Αυτό μας υποσχέθηκες .
Ομολογώ ότι στην αρχή στάθηκες ‘ΠΑΛΙΚΑΡΙ ‘.
Δώσατε μια σκληρή μάχη με τους κατακτητές της χώρας μας. Ο λαός ήταν διπλά σας. Η κάρδια μας κτυπούσε κάθε λεπτό διπλά σας. Νοιώθαμε τόσο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!!!
Αναρωτιέμαι όμως, όταν πήγαινες σε μια σκληρή μάχη όπως γνώριζες εκ τον προτέρων, είχες βέλη στην φαρέτρα σου; Είχε πλάνο B,C,D;;;;;
Τα επιτελεία όπου σε συμβούλευαν νομίζατε, ότι θα πάτε απέναντι από ένα αδίστακτο, οργανωμένο, εχθρό όπου θα του λεγάτε , εμείς είμαστε αριστεροί και όμορφοι, αυτοί αμέσως θα σας έλεγαν ΟΚ! Πιστεύατε ότι τα αιμοσταγείς κοράκια όπου μας έδωσαν οι προηγούμενοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ θα μας αφήναν από τα νύχια τους τόσο εύκολα ;;;;;
Δεν είμαι ούτε σπουδασμένη ούτε έχω γνώσεις οικονομικές όμως και ένα μικρό παιδι που παίζει στο δρόμο ξέρει ότι όταν παίξει πόλεμο θέλει πολλές εναλλακτικές κρυμμένες, έτοιμες. Εσείς είχατε;
Αν δεν είχατε τότε γιατί μας πήρατε στον λαιμό σας;;;
Αν είσαστε άπειροι και ανίκανοι γιατί δεν καθίσατε στα αυγά σας;;;
Γιατί παίξατε με την ελπίδα μας, την αξιοπρέπεια μας;;;;
Γιατί παίξατε με το το μέλλον των παιδιών μας;;;;;
Δεν ξέρατε ότι μια ΚΑΤΟΧΗ δεν τελειώνει τόσο εύκολα;;
Είσαστε και εσείς ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ σαν τους προκατόχους σας ή πολύ επιπόλαιοι;;; Χιλιάδες ΓΙΑΤΙ;;;ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.
Από την Ιστορία θα κριθείς και εσύ αν ήταν όλα μια κοροϊδία, ένα παιχνίδι στημένο.
Αν είσαστε και εσείς ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ σαν τους προκατόχους σας.
Αλέξη,
Από την επομένη του Υπερήφανου ΌΧΙ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ήξερα ότι είχες λακίσει, ήξερα ότι μας είχες προδώσει και ΕΣΥ !!!! Ήξερα ότι είχες υποκύψει στις προσταγές του Χίτλερ..Α..λάθος του Σόιμπλε και των διεθνών τοκογλύφων.
Ήξερα ότι με είχες εξαπατήσει ότι στην πρώτη μάχη μας παραδώσατε άνευ όρων.
Γιατί; Για να μείνουμε σε ένα νόμισμα όπου είναι ψεύτικο και κάλπικο; Για να μείνουμε σε μια Ευρώπη όπου καμιά σχέση δεν έχει πλέον με την Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης αλλά μεταλλάχτηκε στην Ευρώπη των Γερμανών και των τοκογλύφων;
Ναι το Ευρώ τους είναι ψεύτικο, αχυρένιο χωρίς καμιά αξία όπως και αυτοί που το εκδίδουν. Δεν το θέλω τους το χαρίζω. Οι ζωές μας όμως των παιδιά μας, η Γη που μας αρπάζουν, η ΛΕΥΤΕΡΙΑ, η αξιοπρέπεια, η ελπίδα, τα όνειρα, είναι αληθινά. ΑΚΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ! Αν εσύ το ξέχασες ΕΜΕΙΣ ΌΧΙ !!!!
Αλέξη,
Αν λέω αν, στην διαπραγμάτευση δεν τα κατάφερες, οκ να πω ότι χάσαμε μια μάχη αλλά, οκτώ μήνες τώρα ποιον έβαλες φυλακή, ποιος πλήρωσε για την λεηλασία;
Εσύ άρχισες να τους βγάζεις έξω από την φυλακή όπως με τον Παπαγεωργίου. Πού είναι τα Εκατομμύρια που έκλεψε;
Από ποιο λαμογιο πήρες τα κλεμμένα πίσω;;;
Ποιο από τα αισχρά Μ.Μ.Ε έκλεισες η το έβαλες να πληρώσει τα εκατομμύρια που χρεωστάνε;;;;
Ποιες από τις απαράδεκτες φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών κατάργησες;
Εδω και πέντε χρόνια που η Ελλάδα καταστρέφετε αυτοί προκλητικά κάθονται πάνω στις περιουσίες τους, στις φοροαπαλλαγές τους, στην φοροδιαφυγή εις βάρος του Ελληνικού κράτους και χιλιάδων εργαζομένων. Πόσα από τα προκλητικά προνόμια που παίρνετε από το αίμα του Ελληνικού Λαού ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΣ;;
Γιατί δεν μείωσες τους παχυλούς μισθού σας και των υπαλλήλων της βουλής;; Ξανά τον φτωχό, τον αδύναμο ,τον υπάλληλο, τον συνταξιούχο,τα νέα παιδιά που σπουδάσαμε με ιδρώτα και αίμα,που θα συνεχίσουν να φεύγουν στην ξενιτιά ή να παίρνουν τα ψίχουλα που πετάτε από το τραπέζι που κάθεστε ΟΛΟΙ ΣΑΣ χαραμοφάηδες, ξανά αυτοί θα πληρώσουν; Αυτούς θα εξαθλιώσεις και εσύ με το ‘αριστερό’ μνημόνιο που ψήφισες;
Πόσες και πόσες άλλες κοινωνικές ανισότητες και αδικίες;
Βιάζεσαι να κάνεις εκλογές, θες και αυτοδυναμία τρομάρα σου για να προλάβεις να μην χασεις την καρέκλα προτου σαστισμενοι οι Έλληνες καταλαβουν την αθλιότητα και την σκληροτιτα του ‘αριστερου’ Μνημονίου, να μην καταλάβει ο κόσμος τι αθλιότητες υπογράψατε.
Τι απέγιναν οι επιτροπές για τον λογισμικό έλεγχο του χρέους, τις Γερμανικές αποζημιώσεις;;;; Οι λίστες Λαγκάρ και όσες άλλες;;; Που είναι η ηθική, η Δημοκρατία, η διάφανεια, η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, που ξεσκιζόσουν δήθεν;;;;;
Οχι δεν κάνατε τίποτα από όλα αυτά.
ΌΧΙ μόνο μας εμπαίξατε αλλά με περίσσιο θράσος συνεργαστήκατε με όλους αυτούς και γράψατε εκεί που δεν πιάνει μελάνι το 62% του Ελληνικού λαού που είπε ΌΧΙ!!!!!!
ΕΓΙΝΕΣ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.
Με περίσσιο θράσος και αναίδεια, ΤΩΡΑ μας ζητάς να ψηφίσουμε ΞΑΝΑ!!!!
ΓΙΑΤΙ;; ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΜΕ;;; ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ;;; ΤΟ ΕΛΑΒΕΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΌΧΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ;;; 62% ΕΙΠΑΜΕ ΌΧΙ !!!!!!!!!!!!!! ΤΩΡΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ μετά την ψήφιση και του 3 Μνημονίου μας ζητάς να ψηφίσουμε ΞΑΝΑ ΤΙ ;;;; Αυτές τις εντολές πήρες από τα αφεντικά σου;;; Μας δουλεύεις η μας υποτιμάς τόσο πολύ;;;;
Για να συνθηκολογήσετε όλες οι μνημονικές δυνάμεις για να μας ξεσχίσετε, με την έγκριση μας ;;;;
Αλέξη,
Αν είχες το σθένος και ΑΝ ήθελες να μείνεις ΗΓΕΤΗΣ όταν οι οι κατακτητές της Ελλάδος σου έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο (Αν έγινε έτσι η Ιστορία θα δείξει ) να θέσεις υπό την κρίση του Ελληνικού λαού χωρίς <Δημιουργικές Ασάφειες> όπως στο Δημοψήφισμα με το ευρώ θα έχουμε αυτές τις συνέπειες, με δραχμή θα έχουμε αυτές. Ο λαός τότε θα αποφάσιζε καθαρά και έντιμα. Αυτό είναι ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ και όχι μισόλογα και κρυφτούλια.
Αλέξη,
Η Ελλάδα, οι πολίτες αυτής της χώρας εδω και πέντε χρόνια στενάζουμε κάτω από τον ζυγό τον Μνημονίων και της εξαθλίωσης. Εμείς στενάζουμε και ΌΧΙ εσείς .
Από τις πλατείες το 2011 αρχίσαμε ένα αγώνα για την λευτεριά μας και την αξιοπρέπεια μας.
Συμπορευτήκαμε μαζί στα σκληρά μέτρα των Μνημονίων, στις ατελείωτες πορείες, στο Σύνταγμα, στα χημικά, στο ξύλο. Στην απάνθρωπη καταστολή της εξουσίας. Μια πορεία που πιστέψαμε εσένα, την αριστερά που απο 4% έγινε πρώτη ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ή τουλάχιστον αυτό πιστέψαμε, ονειρευτήκαμε.
Εσύ δυστυχώς στην πρώτη μάχη άλλαξες πορεία, ακουσες τους εκ δεξιου σου και έτσι παραδόθηκες άνευ όρων.
Δεν είμαι ούτε δεξιά ούτε αριστερή.
Δεν ανήκω σε κανένα γκρουπούσκουλο σας
Δεν έχω διαβάσει κανένα θεωρητικό βιβλίο τι εστί αριστερά, αλλά ούτε και θέλω.
Αυτά που χρειάζομαι τα ξέρω για να μπορώ να έχω κρίση και ν’αγωνιζομαι για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά. Γιατί την αριστερά χωρίς να το ξέρουμε την διδαχτήκαμε, από παιδιά στην ΖΩΗ και στην πράξη.
Στο χωριό μου, εκεί κοντά στο Μάλεμε και την Κάνδανο (Ιστορικά χωριά, αντιστάσεις εναντία στον Γερμανικό άξονα) οι άνθρωποι κάθε μέρα έδιναν ένα συνεχή και έντιμο αγώνας για επιβίωση.
Η αλληλοβοήθεια, η εντιμότητα , η συμπόρευση με τον διπλανό μας, το ζεστό φαγητό από την γειτόνισσα, ο λόγος ο αντρίκιος που ήταν συμβόλαιο, αυτό που λέγανε, η υποσχόταν ήταν ΑΤΙΜΩΣΗ να τον αθετήσουν.
Ξέρω την Ιστορία του τόπου μας, τους αγώνες του λαού μας, για λευτεριά και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Θυμάμαι τα σακατεμένα πόδια του πατέρα μου από την αντίσταση, ξέρω από τον άνδρα μου τον αγώνα που έδωσε στο Πολυτεχνείο 1973 εναντία στην χούντα ,το ξύλο, τα βασανιστήρια, χωρίς ποτέ να το βροντοφωνάξουν ή να ζητήσουν ανταλλάγματα και θέσεις.
Ξέρανε ότι η τιμή για λευτεριά ήταν υψίστο χρέος τους
Μάθαμε ότι μια στιγμή δράσης και αγώνα για ισονομία και αξιοκρατία είναι χίλια βιβλία του Μαρξ και του Λένιν μαζί.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΝΤΙΜΕΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΛΟΓΙΑ.
Εσύ από λόγια, λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις άλλο τίποτα. Σκέτος παραμυθάς, ένας γελαστός λαοπλάνος. Από πράξεις ΤΙΠΟΤΑ.
Αλέξη,
Να είσαι σίγουρος αν και σοκαρισμένοι, από την ανικανότητα, το βόλεμα στις καινούριες καρέκλες την προδοσία σας εμείς από τα κάτω οι απλοί αγωνιστές θα ξαναβρούμε τον δρόμο μας, θα ξανασυναντηθούμε, εκεί στις Πλατείες.
Μέσα από τα δακρυγόνα και το ξύλο που μας περιμένει από δεξιούς και ‘αριστερούς’ ματατζιδες. Θα το βρούμε ξανά το μονοπάτι της Λευτεριάς μόνο που εσύ δεν έχεις καμιά θέση διπλά μας.
Καλή Λευτεριά Ελλάδα μου.

*  Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό από μία κρητικιά μετανάστρια,την Νίκη Λατινάκη στην εφημ.

 «Αγώνας της Κρήτης»http://agonaskritis.gr/

sibilla