Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση δεν θέλησε να πουλήσει τα κόκκινα δάνεια στους δανειολήπτες και επέλεξε να τα δώσει τα funds



Είναι, το λιγότερο, ακατανόητη η απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πουληθούν τα κόκκινα δάνεια στα ξένα funds και να μην δοθεί η ευκαιρία στους δανειολήπτες να τα "αγοράσουν" στις εξευτελιστικές τιμές που "παραδίδονται" στα διεθνή κοράκια. Και αυτή η απόφαση, τα κριτήρια και τα ελατήρια της οποίας αναμένεται να καταστρέψουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και θα οδηγήσει έναν αριθμό ελλήνων δανειοληπτών σε απονενοημένες πράξεις, είναι ένα ζήτημα το οποίο απέφυγε τόσο η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, όσο και η αντιπολίτευση, να συζητηθεί εκτενώς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια απόφαση ολικής καταστροφής και αποστέρησης της προσωπικής περιουσίας ενός πάρα πολύ σημαντικού αριθμού ελλήνων δανειοληπτών. 

Αυτή την ακατανόητη απόφαση, που αρκετοί προσπάθησαν να "φορτώσουν" στην τρόικα, κατέρριψε με δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος αποκάλυψε πως η ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε στα funds τα κόκκινα δάνεια, με δική της απόφαση, χωρίς καμία "εντολή"!!!
«Η Ελλάδα αποφάσισε να πουλήσει τα «κόκκινα» δανεία σε ξένα funds» τόνισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Ant1 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε:

«Σε απάντηση του ερωτήματος σας σχετικά με το αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν επιβάλλει στις ελληνικές αρχές ως προαπαιτούμενο, τη μη νομοθέτηση του δικαιώματος του οφειλέτη και του εγγυητή να συμμετάσχουν στη διαδικασία που συνδέεται με την αγορά και πώληση του δανείου τους και του δικαιώματος να παρουσιάσουν προσφορά και από μέρους των ίδιων, σας ενημερώνω ότι δεν ισχύει καμία τέτοια περίπτωση.

Οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία της σύνταξης, τόσο της αρχικής όσο και της αναθεωρημένης έκδοσης του νόμου 4354/2015 και στο έργο τους αυτό δεν αντιμετώπισαν κανένα εκ προοιμίου περιορισμό όπως αυτόν που αναφέρετε στο ερώτημα σας και πράγματι ούτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο σε κανένα στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας».

Κι έτσι, αποκαλύπτεται πως η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποφάσισε να δώσει το ισχυρότερο χτύπημα στα ελληνικά νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις, παραδίδοντας (κυριολεκτικά) έναν τεράστιο αριθμό ακινήτων στις διαθέσεις και ουσιαστικά στα χέρια των ξένων funds.



kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου