Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Αστική καλλιέργεια παντού

Παρίσι: Αστική καλλιέργεια παντού και με το νόμο!
Ένας νέος πρωτοποριακός νόμος επιτρέπει στους κατοίκους του Παρισιού να φυτέψουν έναν κήπο οπουδήποτε εντός των ορίων της πόλης χωρίς κανέναν περιορισμό.

Οι κάτοικοι θα χρειάζεται να λαμβάνουν την σχετική άδεια και στη συνέχεια θα μπορούν να καλλιεργήσουν τα φυτά της αρεσκείας τους σε αυλές, στις στέγες των σπιτιών και οπουδήποτε βρουν κατάλληλες συνθήκες.

Ο νέος νόμος δεν προβλέπει περιορισμούς για την φύτευση πρασίνου μπροστά από χώρους εργασίας ή κατοικίες, ενώ οι πολίτες θα έχουν την επιλογή φύτευσης και καλλιέργειας λαχανικών, φρούτων ή λουλουδιών.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία 100 στρεμμάτων πράσινης έκτασης σε όλη την πόλη ως το έτος 2020. Και το πιο σημαντικό από όλα: το ένα τρίτο θα είναι γεωργικά προϊόντα, ώστε οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση σε καθαρή τροφή προερχόμενη από αστική καλλιέργεια μικρής κλίμακας.

Ο νέος νόμος υποχρεώνει τους καλλιεργητές να χρησιμοποιούν βιώσιμες μεθόδους, αποφεύγοντας τα φυτοφάρμακα και προωθώντας τη βιοποικιλότητα στην πόλη. Οι νέοι κηπουροί θα λαμβάνουν στην αρχή και από ένα πακετάκι με σπόρους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου