Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Η Κίνηση που παράγει έσοδα για τους Έλληνες παραγωγούς, με στόχο να παράξει κοινωνικό έργο!


Mία πιο «σοφή Ελλάδα» αναδεικνύεται μέσα από την κρίση. Μια Ελλάδα που δημιουργεί, καινοτομεί, ενδιαφέρεται, προσφέρει, μοιράζεται. Η Wise Greece είναι αυτό το όμορφο και δημιουργικό κομμάτι της Ελλάδας που προχωράει μπροστά και με αλληλεγγύη δίνει το χέρι της για να την ακολουθήσουν εκείνοι που έχουν πραγματική ανάγκη.



Το κέρδος γίνεται τρόφιμα για φτωχούς και άστεγους


Η μη κερδοσκοπική κίνηση Wise Greece έχει διπλό σκοπό. Από τη μία  επιλέγει αξιόλογα ελληνικά προϊόντα διατροφής μικρών παραγωγών και τα τοποθετεί σε διάφορα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί όλο το κέρδος από τις πωλήσεις τους ώστε να αγοράσει τρόφιμα για άστεγους, οικογένειες και παιδιά στο όριο της φτώχειας.

Για πρώτη φορά, μέσα από μία καθαρά εμπορική διαδικασία και μέσα από τη  μεγάλη συσπείρωση των Ελλήνων παραγωγών - πάνω από 100 παραγωγοί με περισσότερα από 350 προϊόντα - μπορεί να παραχθεί ένα σημαντικότατο κοινωνικό έργο, καθώς η μη κερδοσκοπική Wise Greece δημιουργεί πρώτα έσοδα για τους παραγωγούς – άρα και για ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής οικονομίας – και έπειτα διανέμει το κέρδος της, πάντα υπό τη μορφή τροφίμων, σε Ιδρύματα, Φορείς, Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια.

 Άλλωστε, η οργάνωση δεν αποδίδει ποτέ χρήματα, παρά μόνο τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους, που πραγματικά τα χρειάζονται.
Παράδοση προϊόντων με πολλή αγάπη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Χαλκίδας

Τα οφέλη της δράσης

Χάρη στη δράση της Wise Greece, ποιοτικά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών φτάνουν στα ράφια του εξωτερικού, κάτι που δεν θα μπορούσε να πετύχει μεμονωμένα ο κάθε παραγωγός. Οι καταναλωτές στο εξωτερικό μαθαίνουν έτσι για τα οφέλη της ελληνικής διατροφής και απολαμβάνουν τρόφιμα εξαιρετικής ποιότητας. Ουσιαστικά, η Wise Greece βοηθάει στην συσπείρωση των Ελλήνων παραγωγών, που γίνεται για καλό σκοπό, και στέλνει τα ελληνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο.

H Wise Greece έφθασε και Σουηδία!

Μετά την επιτυχημένη ανάπτυξη του δικτύου σε ΗΠΑ και Ολλανδία και η Σουηδική εταιρεία Olivlunden εντάχθηκε στους υποστηρικές της Wise Greece, τοποθετώντας τα προϊόντα της σε ένα μεγάλο νέο δίκτυο καταστημάτων. Πλέον και η Σουηδία θα... μαγειρεύει για καλό σκοπό!

Σε αυτή την προσπάθεια δικτύωσης και αλληλεγγύης μπορούμε να είμαστε όλοι συμμέτοχοι! Δεν χρειάζεται να έχουμε «γράψει χιλιόμετρα» στον εθελοντισμό, δεν χρειάζεται να δείξουμε καμία ελεημοσύνη  καθαρά από λύπηση.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να σκεφθούμε, ότι επιλέγοντας να μαγειρέψουμε στην καθημερινότητά μας, με ένα προϊόν που συμμετέχει στην Κίνηση Wise Greece, έχουμε αυτομάτως βοηθήσει έναν συνάνθρωπό μας να εξασφαλίσει το αποψινό του γεύμα.. Τόσο απλά, τόσο ουσιαστικά.

Μιλώντας στο enallaktikos η πρόεδρος της Wise Greece Μελίνα Ταπραντζή αναφέρει: "Η χαρά της προσφοράς, δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο, γεγονός που το εισπράττουμε σε κάθε παράδοση τροφίμων, αφού οι άνθρωποι που τα παραλαμβάνουν νιώθουν πραγματικά ευλογημένοι, όταν ξέρουν ότι για το αποψινό τους γεύμα, έχουν συμβάλλει όλοι οι Έλληνες καταναλωτές!".

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα συναντήσετε την ομάδα της Wise Greece μην διστάσετε να γίνετε και εσείς μέρος αυτής της πραγματικά αξιέπαινης προσπάθειας.

Μάθετε περισσότερα για τις επόμενες δράσεις και υποστηρίξτε την Κίνηση Wise Greece στο: www.wisegreece.com


Το enallaktikos.gr είναι χορηγός επικοινωνίας όλων των εκδηλώσεων αλληλεγγύης της Wise Greece.

enallaktikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου