Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

15 Κανόνες για τη Ζωή που Όλοι θα Πρέπει να Ξέρουμε


 15 Κανόνες για τη Ζωή που Όλοι θα Πρέπει να Ξέρουμε


1.Να έχετε αίσθηση του χιούμορ και να την εκδηλώνεται κάθε στιγμή. Διασκεδάστε τους φίλους σας με αστεία. Επίσης, συμβουλέψτε κι όποιον άλλον έχει χιούμορ να το εκδηλώνει. Θυμηθείτε να ακολουθείτε αυτόν τον κανόνα ιδιαίτερα σε δυσάρεστες καταστάσεις, και σε περιπτώσεις που κάποιος χρειάζεται μία γερή δόση θετικής ενέργειας.
2. Κάτι που μας κάνει να κλαίμε πιθανότατα μπορεί να μας κάνει και να γελάμε. Εξασκήστε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα ώστε να αποκτήσετε την ικανότητα να εντοπίσετε τις κρυμμένες πτυχές πίσω από τις καταστάσεις που σας στεναχωρούν. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να προσεγγίζετε διαφορετικά τις ατυχίες που σας συμβαίνουν και να τις μετατρέπετε σε ευκαιρίες.
3. Ντυθείτε όπως σας αρέσει, οι άλλοι δεν δίνουν τόση πολλή σημασία σε αυτό και για να σας προβληματίζει.
4. Μην έχετε συστολές και ντροπές. Το να φοβάστε, να δειλιάζετε, να γίνεστε ευέξαπτοι ή να κλαψουρίζετε δεν είναι αποδεκτό όταν είστε ενήλικες. Εάν αισθάνεστε ανήσυχοι, φοβισμένοι και ανίσχυροι δεν χρειάζεται να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας, θα πρέπει να αλλάξετε τη ζωή σας.
5. Μην λέτε ψέματα προτιμήστε να λέτε πάντα την αλήθεια.
6. Μην θέτετε στόχους χρησιμοποιώντας παθητική φωνή αλλά ενεργητική. Για παράδειγμα μη λέτε «γίνεται» ή «τι να γίνει» αλλά «θα το κάνω», «εγώ θα το κάνω». Στη συνέχεια, θέστε μία προθεσμία ολοκλήρωσης του στόχου.
7. Η επιτυχία δεν είναι αμετάβλητη. Όταν έχεις φτάσει στην κορυφή δεν πρέπει να νιώθεις ασφάλεια. Μόνο τα οροπέδια προσφέρουν ξεκούραση όμως εσείς δεν θέλετε να μείνετε εκεί στάσιμοι, αλλά θέλετε να συνεχίσετε την αναρρίχηση.
8. Καθώς μεγαλώνετε αγαπήστε τις αλλαγές. Όταν είμαστε νέοι συνήθως εξιδανικεύουμε τα πράγματα. Καθώς ωριμάζουμε αντιλαμβανόμαστε ότι η ζωή είναι ένα συνονθύλευμα εμπειριών.
9. Η δύναμη της εξουσίας είναι η ικανότητα πού πείθει τους ηλίθιους να κάνουν έξυπνα πράγματα και τους ευφυείς να κάνουν βλακείες. Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι που ασκούν εξουσία είναι επικίνδυνοι.
10. Ο Σέρλοκ Χολμς είπε: «η εργασία αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο ενάντια στη θλίψη, αγαπητέ μου Γουώτσον». Ας τον ακούσουμε.
11. Ο καθένας μας ζητά αγάπη ευεξία και σωματική υγεία. Ας εργαστούμε για αυτά.
12. Κανείς δεν είναι a priori συμπαθητικός ή ενδιαφέρον. Προσπαθήστε να εστιάζετε σε πράγματα που σας ενδιαφέρουν και όχι στον εαυτό σας.
13. Προσπαθήστε να είστε ευγενικοί και όχι απλά καλοσυνάτοι. Η ευγένεια εκδηλώνεται έμπρακτα και έχει νόημα, μέσα από πράξεις γεμάτες γενναιοδωρία και ευαισθησία. Απ’ την άλλη, η καλοσύνη όταν γίνεται επιπόλαια και επιφανειακά, αποτελεί απλά τη βιτρίνα.
14. Μόνο οι αδέξιοι τεχνίτες τα βάζουν με τα εργαλεία τους. Μη ρίχνετε το φταίξιμο στους συνεργάτες σας, στις συσκευές και στα μέσα που έχετε για να κάνετε τη δουλειά σας. Πάρτε την ευθύνη πάνω σας.
15. Είστε ελεύθεροι να σταματάτε κάτι που δεν σας αρέσει, οποιαδήποτε στιγμή.

 share24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου